„Сербка“ стигла у московске ресторане

05-12-2015 02:15:01 | | / vostok.rs |


Србија има доста својих брендова, али засигурно један од првих је србска ракија. Ракију Срби праве скоро па од сваког воћа. Тешко би се могло одредити која врста ракије је боља од друге, јер свако воће ракији даје посебан укус и мирис. Ако вам Рус или неки други гост дође у госте засигурно ћете га прво понудити ракијом, а с друге стране Рус ће вам као добродошлицу понудити вотку.

Међутим, чињеница је да србских ракија на тржишту Руске федерације има веома мало, како по избору, тако и у количинама. Иако је на снази бесцарински однос са Србијом, србски произвођачи ракије и даље тешко своје производе излажу на рафе руских продавница. Делом због своје кривице, јер немају регистрована предузећа или систем удруживања произвођача, а делом и због непознавања руског тржишта.

Ипак, још једно србско предузеће за производњу ракије „Ракија Савићевић“ из Ивањице је извезло свој бренд под називом „Сербка“ (Српкиња на руском). „Сербка“ је неочекивано наишла на веома позитивне оцене, како код руских експерата у области производње алкохолних пића, тако и код конзуматора. Пре свега начином производње, а наравно и квалитетом и укусом.



На презентацији ракије „Сербка“ предузећа „Ракија Савићевић“ из Ивањице у Москви показало се велико интересовање за српске производе на тржишту Русије.

Иако је Русија велика земља, сваки србски прозивод може да нађе место и на руском тржишту, показало је и предузеће „Ракија Савићевић“.



Србски производи имају квалитет, а један од њих је и „Сербка“, речено је на презентацији. Производња свих србских ракија се врши искључиво механичко-природним путем са већ постојећим особинама воћа. Да би ракија била врхунског квалитета, вештачке ароме, додатни шећери и остали хемијски елементи су стриктно забрањени.

Током презентације „Сербке“ говорено је и о разлозима малог учешћа србских производа на руском тржишту. Један од основних закључака је тај, да србски произвођачи мисле да они немају довољно производа за једну велику Русију. Управо грешка лежи у томе. Сваки произвођач у Србији може наћи место на руском тржишту, па макар он снабдевао једну већу продавницу у Москви. Једино на тај начин србски производи могу ући на руско тржиште те постати преопзнатљиви србски бренд, а који Руси са задовољством конзумирају.

Стога, у здравље!