Вучић: Грађани не треба да страхују због „Турског тока“

04-12-2015 08:43:14 | | / vostok.rs |


Премијер Србије Алексадар Вучић изјавио је да је обустављање радова на изградњи гасовода „Турски ток“ очекивано после обарања руског авиона, али да грађани не треба да страхују, као и да је потребно изнаћи нова решења како би се, како је рекао, сачували и привреда и грађани Србије.

Одговарајући на питања новинара после састанка са министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом, Вучић је подсетио да је Србија „била лојална“ гасоводу „Јужни ток“ и да се сада нада да ће, заједно са партнерима из Европске уније и Руске Федерације, наћи решење када је реч о снабдевању гасом.

„Крећемо у изградњу интерконектора према Бугарској, али и у Бугарску мора гас однекуд да потекне. Изградићемо складиште од милијарду кубних метара гаса. Морамо и у Итебеју да направимо исто толико како бисмо покрили две године србских потреба. Ситуација за нас није лака, не нашом кривицом, и урадићемо све што можемо“, рекао је Вучић.

Он је поручио грађанима Србије да не треба да страхују, али да је потребно налазити нова решења како би се сачували и привреда и грађани Србије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут