Ступање Црне Горе у НАТО није одраз воље народа

02-12-2015 02:27:31 | | / vostok.rs |


Ступање Црне Горе у НАТО не одражава вољу црногорског народа. Ако би се спроводио референдум о овом питању, власти земље не би успеле да сакупе неопходан број гласова, сматра шеф комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков.

„У Црној Гори, као што знамо, били су велики протести становника против ступања у НАТО. Референдум се није одржао. Према подацима анкета јавног мњења, Влада у случају одржавања референдума не би успела да сакупи неопходну већину. Зато се овде не може говорити о вољи народа. Ради се о завери проамеричких, западних и дела елите који владају у источноевропским земљама“, рекао је Пушков.

Он сматра да ступање Црне Горе у НАТО није у интересима Европе и црногорског народа.

„Ради се само о спровођењу старе стратешке политике САД и пронатовске елите у Европи на ширењу и потчињавању Европе америчкој доминацији кроз Северноатлантску алијансу“, навео је парламентарац.

Он је указао да је позив Црној Гори био очекиван.

„НАТО наставља своју политику консолидације читаве Европе под својим вођством. Још једном се потврђује апсолутна лаж тих изјава које су нам давали у другој половини 90-их година, да се ширење НАТО-а ограничава учлањивањем Пољске, Мађарске и Чешке. Већ тада је било јасно да је то дуг процес. Позив Црне Горе потврђује да НАТО не намерава да се заустави на томе“, рекао је Пушков.