Уљукајев: О будућности ``Турског тока`` одлучиваће компаније

02-12-2015 11:17:40 | | / vostok.rs |


Реализација великих инвестиционих пројеката, међу којима су гасовод Турски ток и нуклеарна електрана „Акују“ неће бити замрзнути на основу указа Владе Русије. О будућности ових пројеката одлучиваће компаније, рекао је руски министар економије Алексеј Уљукајев.

„Када је реч о великим инвестиционим пројектима, за сада нема никаквих одлука о њиховом замрзавању или прекидању финансирања. Они се одвијају на онај начин на који су се одвијали пре усвајања владиног указа“, рекао је министар.

Раније је агенција Ројтерс, позивајући се на изворе у „Гаспрому“, саопштила да би Русија могла да заустави изградњу гасовода „Турски ток“. У „Гаспрому“ су ову информацију одбили да коментаришу.

Уљукајев је посебно указао на то да прекид рада комисије за инвестициону сарадњу с Турском није повезан с реализацијом пројеката као што су „Турски ток“ или Акују.

„То је посао водећих људи ’Гаспрома‘ и ’Росатома‘, а владин указ никако не значи да они прекидају рад“, нагласио је Уљукајев.

„Ови пројекти се не замрзавају некаквом одлуком повезаном с владиним указом, како ће они даље радити зависи од њих. Влада их није замрзнула“, навео је министар.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут