Путин и Оланд одлучно за формирање коалиције

27-11-2015 07:54:30 | | / vostok.rs |


Губици које су претрпеле Русија и Француска због терористичких напада приморавају нас да објединимо напоре у борби против терора, оценио је руски председник Владимир Путин на састанку са француским колегом Франсоа Оландом.

„Ми тугујемо заједно са вама због жртава у Француској, којих је, колико ми је познато било 130, док је рањено 350 људи. Ви знате да је и Русија претрпела значајне губитке због најгнуснијег терористичког напада на цивилни авион. Све нас то тера да објединимо напоре у борби са тим злом“, рекао је Путин.

Француски председник Франсоа Оланд, са друге стране, поновио је да је неопходно формирати широку и моћну коалицију за борбу против тероризма.

„Управо зато сам допутовао у Русију, како би се договорили како да координишемо даље кораке за ефикасну борбу против заједничког непријатеља“, рекао је он.

Путин је потврдио да се руски и француски ставови по формирању коалиције поклапају.

„Јасно нам је да велику пажњу посвећујете формирању широке антитерористичке коалиције. Ви знате и наш став — ми смо спремни да сарађујемо. Штавише, сматрамо да је коалиција апсолутно неопходна“, рекао је Путин.

Француски председник Франсоа Оланд допутовао је у Москву, где се састао са руским председником Владимиром Путином.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут