Захарова: Ко је „играо“ око тела руског пилота?

27-11-2015 09:28:18 | | / vostok.rs |


Русија има све основе да верује да САД знају људе који су „играли“ око тела руског пилота авиона који су обориле турске снаге, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, наводећи да по том питању Москва очекује одговор Стејт департмента.

„Желим да скренем пажњу Стејд департменту да се на друштвеним мрежама могу наћи подаци и фотографије људи који су са земље пуцали на пилоте који су се катапуртилаи из обореног Су-24. Штавише, имамо основе да верујемо да Вашингтон располаже тачном информацијом ко су ти људи“, рекла је она.

Захарова је додала да Москва очекује "одговарајуће саопштење" америчког Стејт департмента.

Захарова је такође изјавила је да је снимак упозорења руском авиону Су-24 монтиран.

„На интернету има разних снимака, веома интересантних, чак некад то буду и смешни снимци. Колико ће бити потребно (времена) да се још једна у низу монтажа? Неколико дана? Све је јасно: квалитет овог аудио-звука… Чак не желим о томе ни да говорим, искрено да кажем. Шта се све сада неће појављивати?“, рекла је Захарова на брифингу упитана да прокоментарише појаву овог аудио-снимка.

Турски и страни медији су објавили аудио-снимак у ком, наводно, пилот упозорава посаду Су-24 о кршењу ваздушног простора Турске и тражи од њега га одмах напусти. Аудио-снимак се раније појавио у турским медијима. Снимак је лошег квалитета.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут