Ђоковић: Савршени крај савршене сезоне

23-11-2015 08:53:42 | | / vostok.rs |

Новак Ђоковић је рекао да је освајањем своје пете титуле на завршном АТП турниру на савршен начин завршио савршену сезону и да је поносан на постигнуте резултате у 2015. години.


Први тенисер света Ђоковић освојио је у Лондону пети пут у каријери, а четврти узастопно, завршни АТП турнир пошто је победио трећег играча света Швајцарца Роџера Федерера са 2:0 у сетовима (6:3, 6:4).

Ђоковић је ове сезоне освојио 11 титула, од чега три гренд слема и шест Мастерса, а први је тенисер у историји који је четири пута узастопно освојио завршни АТП турнир.

"Ово је савршен крај савршене сезоне. Веома сам поносан на сва достигнућа и није могао бити бољи финиш ове дуге сезоне. То ми не би успело без подршке најближих и свог тима. Само покушавам да уживам у сваком тренутку на терену, да се такмичим на оваквом нивоу. Када почињете са тенисом сањате да играте овакве турнире и да освајате трофеје", рекао је Ђоковић после меча.

Он је рекао да се радује одмору са породицом и да ће после тога размишљати о наредној сезони.

Ђоковић је честитао Федереру на доброј игри у Лондону.

"Честитам му на одличној недељи. Желим му сјајну следећу сезону, знам да можемо да играмо још великих мечева", рекао је Ђоковић.

Федерер ће годину завршити на трећем месту на АТП листи, иза Британца Ендија Марија. Он је десети пут играо у финалу, други пут узастопно и претрпео други пораз, након што је прошле године предао меч због повреде леђа. Он је рекордер са шест титула на завршном АТП турниру.

"Никада није забавно стајати на страни која не побеђује, али боље је него да не играм, као што је био случај прошле године. Срећан сам што сам данас био у финалу. Ова недеља је била одлична, имао сам фантастичну годину. Новак је заслужио победу, честитам му на невероватној години. Сезона је дуга и тешка, уживао сам у сваком тренутку, али све ово не бих постигао без свог тима", рекао је Федерер.