Руска Дума позива на стварање међународне коалиције против тероризма

17-11-2015 07:46:23 | | / vostok.rs |


Посланици Државне думе Русије позваће парламентарце Европе, Северне Америке, Блиског и Средњег истока и других региона света да уложе све напоре како би се створила међународна антитерористичка коалиција.

Документ је припремио комитет Државне думе за међународне послове поводом терористичких напада у Паризу. Раније је председник Државне думе Сергеј Наришкин саопштио да ће документ бити размотрен у уторак.

„Посланици Државне думе уверени су да је неопходно да се уједине напори целе светске заједнице против тероризма. Само уједињење ће омогућити да се заустави тероризам који се шири пред нашим очима“, пише у нацрту саопштења.

„Посланици Државне думе позивају због тога парламентарце земаља Европе, Северне Америке, Блиског и Средњег Истока и других региона света да учине све што од њих зависи да се створи међународна антитерористичка коалиција. На то нас обавезује неопходност да заштитимо људске животе и морални дуг пред жртвама тероризма“, наведено је у документу.

Посланици Думе такође наводе да је одавно дошло време да одговорне државе света одбаце тактичке несугласице и да крену путем стварања широке коалиције ради борбе против тероризима, следећи пример антихитлеровске коалиције која је постала оригиналан образац уједињавања многих земаља и народа против заједничког непријатеља.

„Данас је тај непријатељ међународни тероризам, борци Исламске државе, Ал Каиде, Нусра фронта и других организација које су повезане с њима“, пише у документу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут