Иванов: Мале шансе за укидање санкција Русији

10-11-2015 05:29:52 | | / vostok.rs |


Шансе да се укину санкције Русији нису превелике, а Русија за тако нешто нема намеру било кога да моли, изјавио је шеф администрације руског председника Сергеј Иванов.

Он је прецизирао да су перспективе за укидање шансе „магловите“.

„Ми нећемо никога молити да се укину санкције јер их ми нисмо ни уводили“, рекао је Иванов приликом сусрета са финским председником Саули Нинисте.

Он је такође објаснио да санкције Русији наносе директну штету и финској економији.

Иванов је са финским председником разговарао и о међународној безбедности, пре свега по питању Сирије, али и Украјине и Авганистана. Поред тога, било је речи и о проблему миграната који је ове године задесио Европу.

Иванов је прецизирао да је у Финску ове године ушко 26 хиљада миграната, што је изузетно велики број, с обзиром да је међу њима највише било избеглица из Авганистана.

„Међу Авганистанцима који су дошли у Финску било је и оних који су дошли са севера Авганистана, где су у највећој мери заступљени талибани и припадници Исламске државе.

Иванов се дотакао и питања сарадње Русије и САД оценивши да је она могућа и реална.

„Пре 10 година сарадња је била много интензивнија, међутим она никада није била у потпуности обустављена“, објаснио је Иванов и додао да перспектива о обнови сарадње не зависи искључиво од Русије, већ од узајамне политичке воље.

Иванов је додао да је у савременим условима борба са терористима делотворна искључиво дествујући удруженим снагама. „Једна земља не може ефикасно да се бори против међународног тероризма“, закључио је шеф Путинове администрације.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут