Операција у Сирији повећала борбену готовост руске војске

09-11-2015 08:36:11 | | / vostok.rs |


Према речима председника Русије Владимира Путина, стабилност у војној индустрији је важна за подршку економији земље у целини и самим тим ове гране, у којој ради стотине хиљада људи.

Председник Русије Владимир Путин нагласио је да је операција Оружаних снага Русије у Сирије показала пораст борбене спремности домаће војске.

„Благовремено предузимање мера повећало је борбену спремност, борбене могућности наших Оружаних снага. И то убедљиво потврђује антитерористичка операција коју ми спроводимо на захтев и молбу сиријског руководства“, изјавио је руски лидер на седници посвећеној проблему војне индустрије.

Према речима председника, стабилност у војном комплексу је важна за подршку економије земље у целини.

„Веома је важна (сфера војне индустрије) за развој читаве економије и подршке социјалне стабилности. Имајући у виду да у овој сфери ради велики број људи, високообразованих специјалиста, са члановима породица — то је стотине хиљада људи“, рекао је он.

Владимир Путин је навео да војна предузећа раде „ритмично".

„Оружане снаге се попуњавају новим стратешки ракетним комплексима, нуклеарним и вишенаменским подморницма и бродовима. Обнављају се борбена авијација, противваздушне ракетне снаге, наоружање и техника копнених и војно-десантних снага“, рекао је председник Русије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут