Новак одбранио трофеј у Паризу и срушио нове рекорде: Желим још да напредујем, мора се тежити савршенству

09-11-2015 08:50:53 | | / vostok.rs |

Први тенисер света је у финалу турнира у Берсију победио Британца Ендија Мареја са 6:2, 6:4: Свакога дана радим с тим циљем. И, све док будем имао такву мотивацију, устајаћу ујутро са тим сазнањем


Пexaр је у рукама неприкосновеног! Одбранио је Новак Ђоковић у великом стилу титулу у Берсију, тријумфом који ни у једном тренутку меча није долазио у питање, над другим рекетом света Ендијем Марејем (6:2, 6:4) и нанизао, успут, још неколико рекорда, до којих ће другима бити тешко да стигну: у 2015. години је освојио 6 мастерса 1000, узео 26. пехар у каријери, славио три пута за редом, освојио четврти пут париски турнир... Ове године - а сезона је окончнана, осим завршног мастерса у Лондону - Новак није изгубио ниједан АТП бод!

- Не постоји само један разлог због ког сам ове године на врхунцу. Искуство ми је донело физичку и менталну стабилност. Такође, равнотежа и смиреност у приватном животу одражавају се на терену. И, обрнуто. Желим да још напредујем, да будем бољи! Нико није савршен, али човек може да тежи савршенству. Тако размишљам. И свакога дана радим с тим циљем. И, све док будем имао такву мотивацију, устајаћу ујутро са тим сазнањем - поручио је слављеник после меча.

А меч је, као и практично сви ове године, био за уживање. Неизвесност у 1. сету је трајала кратко, само неколико минута, док Ђоковић, већ на другом Мерејевом сервис-гему, није направио брејк.

Шкотланђанин је остајао у игри уз огромне напоре. Гем на његов следећи сервис трајао је рекордних 11 минута и 29 секунди. Морао је новајлија у париском финалу жестоко да се бори за сачува сваки гем. У 1. сету то је успео само два пута.

- Одиграо сам чврсто од самог почетка, слично као против њега у Шангају. Пружио сам најбољу партију на целом турниру и то је дошло у правом тернутку - прокоментарисао је Новак париски тријумф.

Почео је Ђоковић експлозивно и у 2. сету, опет на почетку узео сервис противнику, али је онда дошло тек до малог пада у игри нашег аса, слично као у претходном мечу, али у доста краћој варијанти.

- Промашио сам један ритерн из форхенда и у том тренутку ствари су могле да крену као против Вавринке у полуфиналу. Али, успео сам да останем чврст, освојио сам свој сервис и осетио да имам добре изгледе да завршим меч у два сета - дао је Ноле свој угао овој епизоди из јучерашњег меча.

Тако је и било. После 2. сета, примио је победнички пехар из руку Микаела Љодре.

- Увек ми је задовољство да играм у Паризу. Надам се да ћу успех поновити и следеће године - поручио је наш ас на крају, поздрављен овацијама препуног Берсија.

Одмах после Париза, Новак иде у Лондон, на завршни мастерс, а тамо је обећао нове успехе.

- Наставићу да играм као и до сада. Нема ниједног разлога да буде другачије. Остаје последњи, велики турнир у години на коме сам у прошлости имао добре резултате. Надам се да ћу поновити игру и успехе из протеклих година. Једва чекам да турнир почне. После овакве сезоне, и самопоуздања које имам, надам се да ћу сезону завршити још једном великом победом! - обећао је нова радовања.

А колико има вере у своју игру, најбоље показује реченица којом је открио шта даље у каријери можемо од њега да очекујемо:

- Не желим да останем на овом нивоу. То би за мене било назадовање!

Ноле, јачи него икад.