Русија из Египта евакуисала 11.000 људи

08-11-2015 10:48:17 | | / vostok.rs |


У суботу је из Египта у Русију авионима евакуисано 11.000 људи, док је за данас планирано да та бројка буде још већа, изјавио је заменик премијера Русије Аркадиј Дворкович.

„За протеклих 24 часа превезли смо око 11.000 људи. Данас ће по том питању бити јако врућ дан“, рекао је Дворкович.

Он је подсетио да се тренутно у Египту налази око 80.000 руских туриста.

„Разумљиво је да преко радних дана има далеко мање летова ка Русији, међутим наредног викенда ћемо опет направити рекордне успехе“, рекао је Дворкович.

Према речима вицепремијера, до појединих задржавања на аеродромима дошло је због проблема са пртљагом, јер путници из безбедносних разлога ништа сем ручног пртљага нису смели да носе са собом.

Он је поновио да ће пртљаг накнадно бити превезен регуларним авионским линијама, а постоји могућност да се кофери на кућну адресу доставе поштом.

Истовремено, по доласку у Русију туристи су саопштили да нема панике на египатским аеродромима због новонастале ситуације.

„Све је мирно, и на аеродромима и у хотелима. Обећали су нам да ће нас обавештавати о свему у вези са нашим повратком кући“, рекао је један туриста.

Председник Русије Владимир Путин обуставио је све летове ка Египту догод се не установи узрок пада руског путничког авиона на Синајском полуострву када је погинуло 224 особа.