Пучков: Делови авиона донети у Москву на анализу

07-11-2015 10:18:26 | | / vostok.rs |


Руски министар за ванредне ситуације и цивилну одбрану Владимир Пучков изјавио је да су сви неопходни узорци делова олупине авиона „ербас А321“ који се 31. октобра срушио на Синају, донети у Москву и да се пажљиво анализирају.

Пучков је на ванредној седници Националног антитерористичког комитета (НАК) рекао да су узорци узети са свих делова авиона, пртљага и терета где би могли да се налазе трагови експлозива.

„Сви неопходни узорци са елемената авиона где се могу наћи трагови експлозива су узети и донети у Москву. Тренутно се ради на детаљној анализи. Ми смо упослили најбоље специјалисте и приликом анализе се користи најсавременија опрема. Морам да нагласим да ће, уколико постоје трагови експлозива, они засигурно бити пронађени“, рекао је он.

Авион „ербас А321“ компаније „Когалимавија“ срушио се 31. октобра на лету ка Санкт Петербургу из Шарм ел Шеика и погинуло је свих 217 путника и седам чланова посаде.

Раније руски председник Владимир Путин сагласио се са препоруком Федералне службе безбедности да се обустави ваздушни саобраћај са Египтом док се не разјасне узроци пада авиона и наложио Влади да изради механизме за повратак руских држављана који се тренутно налазе у Египту.