Русија обуставља све летове за Египат

07-11-2015 09:46:20 | | / vostok.rs |


Обустављени су сви летови руских авиона ка Египту, укључујући Каиро, саопштио је новинарима прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

„То се тиче свих линија ка Египту“, рекао је Дмитриј Песков одговарајући на питање да ли се забрана односи на руске авионе који лете само у летовалишта или то подразумева четове у читавој земљи.

Он је додао да се одлука односи на све линије из Русије у Египат.

Шеф ФСБ и председник Националног антитерористичког комитета Александар Бортников изјавио је током седнице тог Комитета да је потребно привремено обуставити све летове за Египат.

„Све док не одредимо шта се стварно десило, сматрам да треба обуставити летове руске авијације у Египат. То се тиче пре свега туристичког канала“, рекао је Бортников.

Касније је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков изјавио да се „шеф државе сложио с тим предлогом. Путин је наложио Влади да изради механизме реализације ових препорка Комитета и обезбеди повратак кући руским грађанима“.

Он је додао да не треба повезивати забрану летова ка Египту са претпоставком да је узрок пада авиона терористички напад.

Авион „А321“ срушио се 31. октобра убрзо након полетања, када је страдало 217 путника и седам чланова посаде. Ово је уједно и најкрупнија катастрофа у целокупној совјетској и руској авијацији.