Кадиров: Операција у Сирији спречава долазак терориста у Русију

06-11-2015 08:59:59 | | / vostok.rs |


Војна операција Русије у Сирији умањила је ризик од пробоја терористичке организације Исламска држава у Русију, изјавио је председник Чеченије Рамзан Кадиров.

„Руски председник Владимир Путин је на време узео ствар у своје руке и почео да уништава терористе у Сирији, јер је знао да ће последице бити директно окренуте против Русије. У терористичким групама налази се велики број терориста који воде порекло из Русије. Да се руска власт није на време умешала, могло је да их буде много више“, рекао је Кадиров.

Председник Чеченије такође сматра да је Исламска држава организација коју је створио Запад, као и да је она испунила свој задатак у Сирији.

„Западне специјалне службе више немају потребе да бораве у Сирији или Ираку. Тај посао за њих ради Исламска држава. Сада је време да чланови ИД оду својим кућама и да наставе са терористичким активностима, као што је то било у време Ал Каиде“, рекао је Кадиров.

Чеченски председник је такође оценио да је Русија постала непријатељ број један западним специјалним службама. „Они то отворено показују повећавањем буџета за информациону пропаганду против Русије, увођењем санкција и кривећи је за све своје грехе“, закључио је Кадиров, гостујући на руској телевизији НТВ.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут