Москва демантује изјаву Нуландове о нападима руске авијације у Сирији

06-11-2015 08:56:39 | | / vostok.rs |


Изјаве разних америчких чиновника стварају утисак да је положај објеката терориста најповерљивија државна тајна САД, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

„Анализирајући изјаве разних америчких чиновника стиче се утисак да је положај објеката које контролишу терористи најбоље чувана државна тајна у САД. Представници Пентагона и Стејт департмента САД све време говоре о њима, али никада не говоре где се они конкретно налазе“, рекао је Конашенков.

Према његовим речима, помоћница америчког државног секретара Викторија Нуланд је ових дана у америчком конгресу изјавила да је највећи број напада руске авијације у Сирији наводно усмерен „на области над којима је режим (сиријског председника Башара ел) Асада изгубио контролу“, уместо на положаје терориста.

„Још једном наглашавам, руска авијација у Сирији не гађа области, него објекте терористичке инфраструктуре“, рекао је Конашенков.

Он је подсетио да је Русија званично на детаљним картама предала војним аташеима земаља међународне коалиције коју предводе САД детаљне информације о објектима и областима које контролишу терористи у Сирији.

„Обратите пажњу, информације које смо ми доставили нису оповргли ни Стејт департмент ни Пентагон. Због тога су, како се каже, коментари овде сувишни“, закључио је Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут