Путин и Камерон разговарали о мерама безбедности поводом удеса А321

06-11-2015 08:50:18 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин и премијер Велике Британије Дејвид Камерон договорили су се да одржавају интензиван контакт током истраге удеса руског авиона А321, саопштила је прес-служба британског премијера.

„Председник Руске Федерације је захвалио за позив и изразио разумевање за нашу забринутост за безбедност грађана Британије“, саопштио је представник прес-службе.

Према његовим речима, Камерон је у разговору с Путином „објаснио да што се више информација открива, више је страховања да је авион пао због експлозивне направе“.

„Због тога смо донели тешку одлуку да обуставимо летове ка Шарм ел Шеику ради предострожности, али истовремено радимо на хитном појачавању безбедности на том аеродрому“, додао је представник прес-службе, цитирајући британског премијера.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је новинарима да су двојица државника разговарала о разним аспектима безбедности, поводом авионске несреће над Синајем, али није могао да изнесе више детаља о том телефонском разговору.

У среду су британске власти саопштиле да подаци прикупљени од разних извора говоре о „озбиљној вероватноћи“ да је узрок удеса руског авиона А321 била експлозивна направа која се налазила у самој летелици.

Британија је због тога обуставила све летове у Шарм ел Шеик и одложила све летове с те дестинације како би појачала мере безбедности.