Путин: Блиски исток полигон за обуку терориста

28-10-2015 03:36:44 | | / vostok.rs |


Терористи покушавају да искористе Блиски исток и север Африке као полигон за врбовање и обуку бораца који затим могу бити коришћени за дестабилизацију других држава, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Растућа терористичка претња на Блиском истоку и у Северној Африци захтева јачање сарадње између специјалних служби различитих земаља, упозорио је Путин у писменом обраћању шефовима служби безбедности и специјалних служби Заједнице независних држава — савеза 12 бивших совјетских република.

„Тренутна геополитичка ситуација у свету захтева да се интензивира потрага за ефикасним начинима да се одговори на савремене изазове и претње. Ширење терористичких активности и радикалних група спајањем са транснационалним организованим криминалом данас је посебно опасно. Ситуација на Блиском истоку и у Северној Африци је посебно забрињавајућа“, навео је Путин.

Путин је истакао да је важно да се стално повећава ниво сарадње уз коришћење савремених метода и развијање заједничких приступа у решавању тог проблема.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут