Лавров: Русија ће се изборити против тероризма

27-10-2015 01:00:17 | | / vostok.rs |


Москва ће предузети све кораке како би се изборила са тероризмом и са његовим ширењем, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Ми ћемо урадити све како бисмо сузбили претњу од тероризма и његово потенцијално ширење по свету, пре свега на територији Русије, али и наших савезника“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Минску након сусрета са својим белоруским колегом.

Он верује да ће Русија остварити жељени резултат и повећати напоре за проналазак политичког решења у конфликтима на Блиском истоку и северу Африке.

„Повећаћемо напоре како бисмо пронашли политичко решење у Сирији, Јемену и Либији и наставићемо да пружамо неопходну подршку како бисмо утицали на стабилизацију ситуације и у другим регионима, укључујући Ирак“, додао је Лавров.

Руски министар је такође изразио наду да ће наредни сусрет у Паризу бити од великог значаја како би се пронашло решење за ситуацију у Сирији.

Истовремено, министар иностраних послова Белорусије Владимир Макеј подржао је операције руске авијације у Сирији рекавши да у потпуности одговарају нормама међународног права.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут