Лажни амерички лекари шире дезинформације о цивилним жртвама у Сирији

27-10-2015 10:20:26 | | / vostok.rs |


Организација која шири дезинформације да у ваздушним ударима руске авијације у Сирији наводно страдају цивили назива се „Сиријско-америчко медицинско друштво“, саопштило је Министарство одбране Русије. Ово друштво, регистровано у САД, нема ничег заједничког с медицином.

„Пажљиво пратимо и анализирамо овакве информације. Неопходно је, пре свега, објаснити шта је само ’Сиријско-америчко медицинско друштво’. Ова организација, регистрована у америчкој држави Илиноис повезана је са медицином и са лекарима исто као и Исламска држава с међународним скаутским покретом“, рекао је Конашенков.

Он је навео да је од тренутка оснивања 2012. године та организација коришћена пре свега за публикацију „сведочанстава“ о наводној примени хемијског оружја против сиријске опозиције.

„Ипак, када се испоставило да су сва ова ’сведочанства‘ лаж, канцеларија је утихнула. Истинска намена оваквих структура јесте ширење деперсонализованих спинова које касније преносе медији“, нагласио је генерал.

„Приметите да по истом систему раде и друге сличне канцеларије које су се прославиле тиме што су нас оптуживале за бомбардовање цивила седмицу пре почетка руске авио-операције на сиријском небу“, подсетио је он.

Представник Министарства одбране поново је нагласио да се „пре уништавања било којег објекта терориста, информације проверавају више дана и преко неколико канала“.

„И само када смо стопроцентно уверени у циљ, авијација бомбардује инфраструктуру Исламске државе одговарајућом високопрецизном муницијом“, закључио је генерал.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут