Дамаск заинтересован за сарадњу с руским корпорацијама

25-10-2015 09:46:25 | | / vostok.rs |


Руски парламентарци и премијер Сирије Ваил Надир ел Халки размотрили су могућност сарадње сиријске стране с руским корпорацијама као што су Уједињена корпорација за изградњу авиона (ОАК) и Ростех, саопштио је шеф комитета Државне думе Русије за питања имовине Сергеј Гаврилов.

Руска делегација, у којој је и Гаврилов, у петак је допутовала у Сирију с хуманитарном помоћи. У суботу је одржан састанак са сиријским премијером.

„Сиријска страна планира да сарађује с конкретним руским компанијама. Разматрано је питање указивања помоћи и руско-сиријске сарадње с руским корпорацијама као што су ОАК и Ростех, као и могућност доласка руских стручњака, размена технологије, обнова радних места“, рекао је Гаврилов након састанка.

Током састанка је било речи и о могућности стварања Координационог центра за сарадњу с Русијом ради обнављање сиријске економије. Поред тога, означене су гране економије које је неопходно обновити у најскорије време, пре свега у области експлоатације нафте и гаса, одбрамбене индустрије, саобраћаја, прераде пољопривредних производа, инфраструктуре и авијације.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут