Запад не може помоћи Русији да нађе умерену опозицију

23-10-2015 06:02:32 | | / vostok.rs |


Европске земље и САД не могу помоћи Русији да одреде умерену опозицију у Сирији са којом би се могло сарађивати у борби против Исламске државе.

„Знате да су од самог почетка операције у Сирији и председник Путин и други руски представници говорили о спремности за сарадњу са тзв. умереном опозицијом. Истовремено, сваки пут је требало наглашавати да се не успева дефинисати ’умерена опозиција’. Бирањем из те палете различитих терористичких и екстремистичких организација које представљају претњу територијалној и политичкој целовитости Сирији, нису се успеле пронаћи неке умерене“, рекао је Песков одговарајући на питање да ли се тражи умерена опозиција.

„Нажалост, с тим дефиницијама за сада нам не могу помоћи ни Америка ни Европа, они нису у стању да упуте на неке умерене снаге које би се могле тиме бавити. Овде ипак, наравно, треба полазити од тога да је кључна борба са тероризмом, екстремизмом у Сирији. У овом случају не треба бити терориста умерени или неумерени. Тероризам је зло са којим се треба борити и који треба уништрити што се, уствари, и ради“, додао је он.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут