Судбина Сирије остаје у рукама народа те земље

23-10-2015 10:51:53 | | / vostok.rs |


Судбина Сирије остаје у рукама народа те земље. Русија ће наставити да му помаже да се бори за свој суверенитет, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

Председник Сирије Башар eл Асада посетио је Москву где је разговарао са шефом руске државе Владимиром Путином о питањима везаним за наставак операција Ваздушно-космичких снага Русије и сиријске војске. У преговорима је учествовао и премијер Дмитриј Медведев и неки руски министри.

„Очигледно је да је Сирија данас једно од кључних питања светског дневног реда. Русија је на молбу сиријског руководства притекла у помоћ и сада се заједно боримо против тероризма. Међутим, судбина земље остаје у рукама народа Сирије. Управо он, а не посебне етничке групе или политичке силе ће одредити како и са којим лидером ће ићи напред. Ми ћемо помагати сиријском народу у борби за свој суверенитет“, написао је Медведев на својој страници на фејсбуку.

Председник Сирије је био миран, као и пре пет године, навео је Медведев.

„Без обзира на протекле године, желим да наведем да председник Башар ел Асад током своје посете Москви био исто тако миран и уравнотежен, као и пре пет година“, додао је Медведев.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут