Путин: Боље да се боримо с терористима у Сирији него у Русији Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20151022/1100485133/Putin-Sirija-

23-10-2015 10:13:07 | | / vostok.rs |


Председник Руске Федерације Владимир Путин изјавио је да претња од терористичких напада у Русији од почетка њених акција у Сирији није ни мања ни већа, тако да је боље ратовати против њих тамо него их чекати у Руској Федерацији.

„Претња од терористичких напада од почетка нашег деловања у Сирији, уверавам вас, није се ни повећала ни умањила. Она је постојала и постоји, нажалост. Нисмо предузимали никакве акције у Сирији, а шта је онда навело терористе да нападну Волгоград? Ништа, просто менталитет мржње према човечанству и борба против Русије као такве. Због тога је боље да ратујемо против њих тамо, него да их чекамо овде“, рекао је Путин на пленарном заседању међународног клуба „Валдај“ у Сочију.

Руски председник је током тог заседања такође оценио да је погрешно то што САД предају комплекс за противтенковску борбу сиријској опозицији.

„Колико нам је познато, америчка војска већ предаје коплексе за противтенковску борбу с тенковима и оклопним возилима и техником, обучавају одреде. Мислим да је то велика грешка. Сматрам да ће то оружје највероватније пасти у руке терористичким организацијама“, рекао је Путин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут