Решетњиков: Ђукановић води Црну Гору у националну катастрофу

19-10-2015 09:34:09 | | / vostok.rs |


Поводом најновијих догађаја у Црној Гори директор Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) Леонид Решетњиков дао је ексклузивни коментар за „Руску реч”.

„Могу да кажем да мене ти догађаји не изненађују”, каже познати руски експерт. ˜„И иначе, све што ради Ђукановић никада ме не изненађује. Када сам био директор аналитичког одељења Спољне обавештајне службе Руске Федерације, колеге из западних обавештајних служби су ми говориле да имају о Ђукановићу вагоне компромитујућег материјала. То је човек који уводи Црну Гору у НАТО по наредби Вашингтона. Он мора тако да поступа. Он говори да је присталица западне демократије, а поступа као најпримитивнији диктатор. Народ Црне Горе је против уласка у НАТО и против корумпираних власти, а он вољи народа супротставља силу. Ми морамо схватити да је Црна Гора у рукама антируских, антидемократских, антицрногорских снага. То је човек који води Црну Гору у националну катастрофу”, објашњава Решетњиков.

На питање нашег новинара како ће се даље одвијати догађаји у Црној Гори, Леонид Решетњиков је одговорио следеће:

„У сваком случају, ови догађаји ће заоштрити ситуацију у Црној Гори. Ђукановић је скинуо маску демократе. Сад ће црногорске власти наставити да прогоне све који се залажу за независну политику Црне Горе, против НАТО-а. Али те њихове мере ће наићи на снажан отпор народа. Ја сам у то сигуран. Да ли ће то довести до оружаног сукоба – тешко је сада рећи. Али може се сигурно рећи да Црногорци неће хтети да живе под влашћу овог диктатора. И ситуација ће се сигурно заоштрити”.

Руска реч