Рјабков: Холандски извештај за MХ17 је пристрасан

15-10-2015 02:05:19 | | / vostok.rs |


Русија жали што, без обзира на многе позиве да се организује „свестрана, непристрасна истрага“ која би узимала у обзир информације којима располаже Москва, истрага није извршена, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.

„Извештај о узроцима пада малезијског ’Боинга‘ на истоку Украјине лета 2014. године, који је у уторак представио Савет безбедности Холандије, носи пристрасан карактер“, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.

„Без обзира на све то, покушај да се направи пристрастан закључак, у суштини да се изврши политичко наређење је очевидно“, рекао је Рјабков новинарима.

Према његовим речима, Русија жали што, без обзира да упорне позиве руске стране да организује „свестрану, али непристрасну истрагу“ која би узела у обзир информације којима располаже Москва, између осталог, податке извештаја концерна „Алмаз-Антеја“ — ништа од тога није било урађено.

„Желели бисмо да рачунамо да ће у будућности све неправилности, од тога како треба да се разматрају таква врста питања, могу бити исправљени. Спремни смо да пружимо комплетно све чињенице и оцене које поседујемо. И на основу тога шта данас говоримо, истрага која је била објављена данас носи пристрасан карактер“, додао је дипломата.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут