Русија спремна да ступи у контакт са „Слободном сиријском армијом“

08-10-2015 08:24:02 | | / vostok.rs |


Москва ће информисати стране партнере о спремности Русије да успостави контакт са руководством такозване „Слободне сиријске армије“, изјавило је Министарство спољних послова Русије.

„Према налогу председника Русије, Министарство спољних послова је информисало наше партнере у земљама које су повезане са ’Слободном сиријском армијом‘ о спремности руске старне да успостави контакте са руководством те структуре ради разговара о могућем прикључивању напорима за стварање услова за почетак процеса политичког решења сиријске кризе путем преговора између Владе Сирије и патриотске опозиције“, каже се у саопштењу, објављеном на сајту МСП Русије.

„МСП Русије ће наставити контакте са целим спектром сиријске опозиције како би се помогла њена консолидација на тој платформи“, додали су у дипломатском ресору.

Руски председник Владимир Путин је изјавио да је француски председник Франсоа Оланд предложио обједињавање такозване „Слободне сиријске армије“ и војске председника Башара ел Асада како би се заједнички бориле против Исламске државе.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут