Састанак „Нормандијске четворке“

02-10-2015 04:22:22 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин налази се у Паризу где учествује у новој рудни преговора лидера Украјине, Француске, Русије и Немачке о решавању украјинске кризе.

По доласку у Париз руски лидер је, иза затворених врата, разговарао с председником Француске Франсоом Оландом. С руске стране у разговору учествовују и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, помоћник председника Русије Јуриј Ушаков и портпарол шефа државе Дмитриј Песков.

Украјинска страна је саопштила да је наводно стигла молба од Руске Федерације за сусрет Владимира Путина са председником те земље Петром Порошенком. Касније је портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао да таквог сусрета у Путиновом распореду нема.

На дневном реду лидера „Нормандијске четворке“ јесте питање спровођења избора у Донбасу, повлачење војске са линије разграничавања, обезбеђивање приступа посматрачима ОЕБС-а и друге теме.

Ово је трећи састанак лидера „Нормандијске четворке“ на највишем нивоу. Претходни састанак одржан је у Минску 12. фебруара. Председници су тада разговарали 16 сати, а резултат непроспаване ноћи је споразум који је назван „Минск-2“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут