Путин: Нема говора о учешћу Русије у копненим операцијама у Сирији

29-09-2015 09:31:35 | | / vostok.rs |


Русија размишља о пружању додатне помоћи сиријској војсци за борбу против Исламске државе, али нема говора о њеном учешћу у копненим операцијама, рекао је руски председник Владимир Путин на прес-конференцији након састанка са својим америчким колегом Бараком Обамом.

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Барак Обама, разговарали су иза затворених врата на маргинама Генералне скупштине УН. Ово је био њихов први сусрет за последње две године.

Пред почетак састанка, председници Русије и САД нису проговорили ни реч пред новинарима. Они су заједно ушли у салу где су их дочекали представници медија, пружили су руке један другом и отишли у собу, где је почео састанак. Новинари су узвикивали питања, али оба лидера су их оставили без одговора.

Раније су Кремљ и Бела кућа саопштили да, осим развоја билатералних односа, два светска лидера ће разговарати и о Сирији и другим међународним питањима, укључујући ситуацију у Украјини.

Састанак председника је био планиран да траје 55 минута, саопштио је новинарима прес-секретар шефа руске државе Дмитриј Песков.

„Планирано је 55 минута“, рекао је он.

Песков је објаснио да оба лидера имају претрпан распоред. Барак Обама, као домаћин, даће званични ручак за учеснике седнице Генералне скупштине УН и зато је принуђен да заврши састанак у утврђеном року.