Русија уводи санкције украјинским авио-компанијама

27-09-2015 10:53:35 | | / vostok.rs |


Две украјинске авио-компаније наћи ће се на удару руских контрамера због забране летова руским авио-компанијама чим Русија добије званичну потврду овог корака, саопштио је министар саобраћаја Русије Максим Соколов.

„Ми до данас нисмо добили званично објашњење или званичну забрану од Украјине, међутим, чим их добијемо увешћемо контрамере и две украјинске авио-компаније такође неће моћи да лете на територији Русије“, рекао је Соколов телевизији „Русија 1“.

Он је навео да око 70 одсто путника из Русије у Украјину и обратно чине грађани Украјине, притом они који су летели у Москву често су ишли и у Европу и друге земље света.

„Овом мером украјинске власти гурају пре свега своје грађане у саобраћајну изолацију, чак и унутар Европе. То на озбиљан начин снижава мобилност путника, мобилност украјинских грађана“, рекао је Соколов.

Министар је додао да је, са тачке гледишта путника, увођење оваквих авионских санкција од стране украјинских власти „апсолутно погрешан корак“ који доводи до губитака не само руских авио-компанија, већ, пре свих, авионског бизниса Украјине.

„Ако се ово настави, захваљујући украјинским властима, на крају ће доћи до потпуне деградације авионског саобраћаја (у Украјини)“, рекао је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут