Русија забранила улазак за више од милион и по странаца

26-09-2015 10:23:35 | | / vostok.rs |


Федерална миграциона служба (ФМС) Русије је због кршења руског законодавства изрекла привремену забрану уласка у ту земљу за милион и по страних држављана, док 500 странаца више никада неће моћи да уђу на руску територију.

У тој служби агенцији ТАСС је речено да се мигрантима који су прекршили закон забрана уласка у земљу изриче на три, пет или десет година.

ТАСС је недавно пренео изјаву начелника ФМС Константина Ромодановског да је око милион и по странаца прекршило миграционо законодавство, да је на десет година забрањен улазак у Русију за 15.000 странаца, а на пет за више од 90.000 њих.

Према подацима ФМС-а на територији Русије налази се 2,7 милиона странаца који су у „ризичној групи“ оних који су премашили тромесечни боравак а без радне дозволе.

Према процедури, у неким случајевима суд доноси одлуку о смештању странаца који подлежу депортацији у посебне установе. Прошле године у њима је било смештено приближно 38.000 људи, од којих је већина враћена у земље порекла.

Постоје случајеви и бекства из тих установа за привремени смештај, наводи агенција.

„Свим странцима који самовољно напусте посебне установе ФМС-а, улазак у Русију се доживотно забрањује. На данашњи дан за приближно 500 миграната-преступника улазак у Русију забрањен је заувек“, навела је та служба.