Лавров: Путин рекао све о војним базама у Сирији

24-09-2015 09:10:46 | | / vostok.rs |


Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров није желео да коментарише чланак „Волстрит џурнала“ о томе да Русија наводно припрема две базе у Сирији за своје војнике, препоручивши новинарима да обрате пажњу на претходне коментаре Москве.

Аналитичка компанија „Ај-Ејч-Ес Џејнс“ у уторак је представила извештај према којем Русија „можда припрема“ две војне базе у Сирији, смештене у рејону града Латакија. Лист „Волстрит џурнал“ је саопштио да је ова компанија добила снимке који показују „видно повећање броја авиона спремних за полетање“.

„Обратите се ’Волстрит џурналу‘. Све што радимо у Сирији рекао је председник (Русије Владимир Путин). Ја сам о томе детаљно говорио, као и други наши представници. Прочитајте шта пишу у Немачкој, Француској, у Америци, у истој оној Украјини, о томе ко нарушава Мински споразум. То не значи да је то истинито представљање стања“, рекао је Лавров новинарима на молбу да прокоментарише информацију америчког листа.

САД настоје да изнуде оставку председника Сирије Башара Асада, због чега се противе томе да му се указује било каква помоћ. Русија је више пута позивала међународну коалицију да сарађује са сиријским властима под окриљем Савета безбедности Уједињених нација ради борбе против Исламске државе. Раније је Лавров изјављивао да Москва никада није крила да помаже и да ће помагати сиријском руководству ради борбе против тероризма.