Ђорђевић: ФИБА не жели да Србија игра у финалима

23-09-2015 04:44:51 | | / vostok.rs |


Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић прозвао је данас Међународну кошаркашку федерацију (ФИБА) тврдњом да тој организацији не одговара да србски тим игра у финалима великих такмичења.

„Не воле да нас виде у утакмицама за медаљу. Њима не одговара да је Србија у финалима, ФИБА ништа не добија од нас, ни паре, ни маркетинг. Ми смо федерације која има буџет од два милиона евра, мало тога можемо да направимо на међународном плану, али неке ствари које су се догодиле биле су очигледне и зато ћемо реаговати”, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у Кући кошарке на којој је анализирао освајање четвртог места на шампионату Европе.

Ђорђевић је нагласио да однос према Србији није био реалан, као и да му није јасан избор шпанског судије за полуфинале.

„Србији је исти судија судио четири утакмице. Грк Христодулу је одличан судија, али није ми јасно. Није ми јасан избор шпанског судије за полуфинале и није јасно зашто се спортистима одузима право да се боре за медаљу, али за нас је то још већи изазов. Па, сам Тони Паркер је рекао нашем капитену Теодосићу: „Ти овде играш сваке године, а уопште те не респектују”.

Према његовим речима играчима нема шта да замери и четврто место најтеже је пало њима.

„Они су заиста желели ту медаљу. Марјановић је пуно недостајао овом тиму, али због свега што знате он није био са нама”.

Селектор је поручио да су већ од понедељка почеле припреме за квалификациони турнир за Олимпијске игре.

„Данас путујем у Грчку (он је тренер Панатинаикоса, прим. аут) и на овај начин бих желео да вам кажем хвала на свему. Од понедељка је почела озбиљна припрема за Рио и то нам је циљ, с обзиром да смо пропустили последње две Олимпијаде. Када кажем да почиње рад на томе то важи за цео Савез. Морамо са још више снаге и воље да приступимо према противницима који нису само на терену”, поручио је Ђорђевић.

Танјуг