Србија против Француске - борба за бронзу

20-09-2015 11:51:42 | | / vostok.rs |


Тест воље и одлучности два тима - домаћин спасава част, Србија доказује да је пораз од Литваније представљао само лош дан. Судар двојице најбољих плејмејкера Европе. Милоша Теодосића и Тонија Паркера. Меч за бронзану медаљу почиње у 14:00 часова.

После седам победа на Европском првенству, Србија је забележила први пораз од Литваније у полуфиналу. Слично је прошла и Француска, поразом од Шпаније, али времена за сузе нема, предстоји борба за бронзу.

Две екипе које су можда и највише показале у досадашњем делу такмичења ипак се неће борити за злато, већ за бронзану медаљу. Меч који мало ко воли да игра ипак доноси одличје, а самим тим и уписивање у кошаркашку исотирју.

Француска је домаћин турнира, до недеље увече и владајући шампион Европе. "Триколори" су имали дан више за одмор, па према већини параметара важе за фаворита у мечу против Србије.

"Орловима" је пораз од Литваније изузетно тешко пао. Селектор Ђорђевић каже да је било и суза, али ипак сви заједно морају да консолидују редове, како рад и труд целог лета, а нарочито на самом шампионату, не би пао у воду.