Норвешка с нестрпљењем чека укидање санкција Русији

18-09-2015 08:44:56 | | / vostok.rs |


Норвешка се придружила санкцијама против Русије на препоруку ЕУ и САД, пише „Класекампен“. Међутим, Осло се труди да одржава, колико то ситуација дозвољава, што боље односе са Москвом.

Како наводи лист, Норвешка покушава да одржи везе са Русијом у више сфера, јер економија земље у великој мери зависи од сарадње у области управе рибним ресурсима у северним морима, као у великом броју других билатералних питања.

Политика распиривања сукоба са Русијом изазвала је негативне економске последице за ову скандинавску земљу. Иако Норвешка покушава да очува ранији ниво сарадње, пише лист, приходи земље од извоза норвешке рибе, морских плодова и нафто-гасне технологије неумољиво падају.

Како наводи норвешки лист, време када ће доћи до укидања санцкија против Русије вероватно није далеко и оно ће бити узроковано политичким, а не економксим мотивима. Узимајући у обзир да ситуација у Украјини почиње да се стабилизује, стварају се предуслови за промену политике.

Како сматра аутор чланка, Европа има више него довољно проблема и не треба погоршавати и тако мрачну слику лоших односа са Москвом. Зато је дошло време за отопљавање односа.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут