„Супероружје“ за америчку дипломатију

16-09-2015 12:34:59 | | / vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе доживљавају Русију, Иран, Кину и Венецуелу као своје противнике, али они имају „супероружје" да се заштите од агресивне политике Вашингтона - дипломатију мира, пише шпански сајт „Ребелион“.

Америка користи низ средстава да се супротстави четирима нацијама, укључујући и санкције и подршку десничарским групама широм света, тврди портал.

„Вашингтон не пропушта прилику да се меша у унутрашње послове Москве, Техерана, Пекинга и Каракаса, он покушава да изврши притисак на (четири земље), окружи их непријатељским режимима како би их заокупио“, указује шпански медиј.

Америка, наводи „Ребелион“, користи Украјину и Европску унију да „дестабилизује“ Русију, исцрпљује Средњи исток да ослаби Иран, Јапан и спор између две Кореје да изврши притисак на Кину.

Али ови народи су добри у сузбијању напада.

„Четири земље, које су у стању да окончају америчке планове за глобалну доминацију, устану против последње империје дипломатијом и мирном акцијом, такође избегавају провокације које би могле довести до војног сценарија“, пише портал.

„Ребелион“ је упозорио да је Пентагон већ створио проблематичне тачке да би изазвао рат великих размера у Европи, на Блиском истоку, Азији или Латинској Америци и ослабио своје противнике изазивајући хаос. Уједињене нације и међународна заједница треба да буду на опрезу како би се спречила нова катастрофа за човечанство, закључује сајт.