Лавров саопштио о чему ће Путин говорити у УН

14-09-2015 08:40:28 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин ће током говора у Генералној скупштини УН говорити о Сирији, украјинској кризи и санкцијама. Он ће такође позвати и да се одустане од политике двоструких стандарда у борби против тероризма, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Председник ће изложити наше принципијалне ставове о најакутнијим проблемима савременог света, као што су системска питања, настала услед покушаја да се заустави објективни процес формирања новог мултиполарног светског поретка“, рекао је Лавров у интервјуу „Првом каналу“.

Према његовим речима, одатле произилазе „теме које су свима на устима“, а пре свега „борба против тероризма која треба да се води без дуплих стандарда“.

Министар је навео да је важно да се „терористи не деле на добре и лоше и да се не мисли да се са неким од тих ’лоших‘, екстремистички расположених људи може сарађивати ради постизања неких конкретних геополитичких циљева“.

Међу другим темама говора председника „биће, наравно, и проблем једностраних мера притиска, и то не само на Руску Федерацију“, додао је министар.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут