Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Ђоковић поново краљ Њујорка

Ђоковић поново краљ Њујорка

14-09-2015 07:12:01 | | / vostok.rs |

Ђоковић – Федерер 3:1 (6:4, 5:7, 6.4, 6:4) Борба тениских титана припала је најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу. Пред не баш коректном публиком савладао је великог Швајцарца после три сата и 20 минута игре и освојио десету грен слем титулу, другу на Отвореном првенству Америке.


Меч достојан финала Ју-Ес опена припао је Новаку Ђоковићу. Сусрет за праве тениске сладокусце. Брејкови, рибрејкови, стизање немогућег, истрчавање на мрежу успешан лоб, ухваћен смеч ... Све то смо имали прилику да видимо у, по нашег аса, историјском финалу. Новак је имао више менталне и физичке снаге и стигао је до заслуженог трофеја.

За овакав спектакл потребна су два врхунска тенисера, а то су свакако Ђоковић и Федерер. Летели су по терену, снажно сервирали, борили се за сваки поен. На тренутке борба је била толико жестока да су обојица црпела последње атоме снаге. Наш ас је у првом сету буквално пролио крв, након једног проклизавања у коме је зарадио подеротине на подлактици, шаци и потколеници десне ноге. Стиснуо је зубе и наставио да се бори.

Да све протекне у савршеном реду побринула се Ева Казараки главни судија овог меча. Њој није било потребно „соколово око" све је видела, направила је неколико корекција, које су биле тачне, иако су тенисери то проверавали, само су губили челенџе.

Новак је успео да натера Федерера да више греши, на тренутке га је избацивао из ритма, то је користио и долазио до брејка. Противник се није предавао, на сваки брејк је одговарао рибрејком, али је наш ас успева поново да одузима сервис Швајцарцу и осваја сетове.

Швајцарац је био бољи у другом сету, после велике борбе где су оба тенисера пропустила своје шансе, уследио је Новаков сервис за тај-брејк. Међутим, противник успева да направи брејк и освоји сет.

Губитак сета није пореметио нашег аса. Иако је имао и публику против себе, успео је да се подигне и настави са одличном игром, освоји наредна два сета и стигне до заслуженог тријумфа.

Ђоковић је после тријумфа у Њујорку рекао да ове године ужива више него 2011, коју је завршио са 10 титула, од чега три на гренд слем турнирима, што се сматра једном од најбољих сезона у историји тениса.

"Та 2011. вероватно је најбоља у мом животу, али сада више уживам, јер сам супруг и отац. Сада је све слађе", изјавио је оковић после меча.

Србски тенисер навео је да и даље унапређује игру и "наставља да иде".

"Имам огромно поштовање према Федереру. Он је урадио сјајне ствари за наш спорт и када играте против њега, најбољег на свету, онда имате велики притисак. Дао сам све од себе, морам сам да играм врло концентрисао и то сам успео", казао је Ђоковић.

Федерер је поручио да је у Њујорку имао "две дивне недеље".

"Јако сам задовољан како сам играо и осећам да идем у правом смеру. Играње против великих шампиона попут оковића увек је изазов, наше ривалство је добро. Увек је тешко и неизвесно, с обзиром да веома добро знамо како играмо", рекао је Федерер.