Јуниори Србије прваци света у ватерполу!

12-09-2015 05:14:48 | | / vostok.rs |

Ватерполисти Србије су освојили првенство света у јуниорској конкуренцији! У сјајном финалу у Алматију победили су Италију 13:12 (4:1, 3:4, 5:6, 1:1)!


Још једно злато за србски спорт овог лета, још једно злато за србски ватерполо!

Након што су србски сениори постали прваци света у Казању, исти успех поновили су јуниори, које предводи Владимир Вујасиновић!

У сјајном финалу у Казхстану, Србија – Италија 13:12! Бронзану медаљу освојила је Мађарска после драматичне утакмице против Грчке, која је решена петерцима 13:12 (9:9).

Србију је до злата предводио сјајан Партизанов двојац – Гаврил Суботић и Драшко Гогов – обојица по пет голова!

Битка најбољих репрезентација у финалу у Казахстану припала је Вујасовим „делфинчићима“. Вујасиновићев тим од старта је показао шта жели. Била је то сјајна прва четвртина. Чинило се да су Италијани већ тада сломљени, али…

Србија је водила 5:2, потом 6:3 и 7:4, али је потом Роберто Равина преузео ствар у своје руке. Постигао је три везана гола и резултат је био изједначен 8:8. Италија је упоставила контролу и преокренула је резултат у своју користи – 10:9.

Међутим, и Србија има своје адуте. Гаврил Суботић, који је проглашен за најбољег играча турнира са два везана гола поново је вратио предност Србији – 11:10. Италијани су узвратили и голом Умберта Еспозита поново стигли до изједначења 12:12.

Гол одлуке и то какав постигао је Драшко Гогов! Послао је торпедо ка голу Италије са неких осам метара!

Италијани су имали последњу акцију, шутирао је Еспозито, али је голман Лазар Добожанов, нови чувар мреже крагујевачког Радничког, уједно и најбољи голман овог турнира, одбранио ударац Еспозита.

Србија слави!

Пре две године, Србија је освојила бронзану медаљу, а у Волосу 2011. године била је светски првак у јуниорској конкуренцији.