Порошенко видео „зелене човечуљке“ у Сирији

11-09-2015 03:26:29 | | / vostok.rs |


Званична представница Министарства споених послова Русије Марија Захарова иронично је прокоментарисала речи председника Украјине Петра Порошенка да је пораст броја избеглица са Блиског истока последица тога што се „руски такозвани ’зелени човечуљци‘ у стотинама искрцавају у Сирију“.

„Чудно је што се све до сада господин Порошенко није бринуо због ’зелених авиончића‘ међународне коалиције која редовно бомбардује територију суверене Сирије без одобрења Дамаска“, написала је Марија Захарова на својој фејсбук страници.

Захарова је подсетила да нико никада није крио да се руски војни специјалци налазе на територији Сирије. Сада је „господину Порошенку трн у оку војно-техничка сарадња коју Русија остварује са законитом Владом Сирије, која није дошла на власт након оружаног преврата, као у Украјини“, навела је Захарова.

Према њеним речима, док светска заједница признаје присуство терористичких организација у Сирији, у Украјини још нико није нашао „терористе“ са којима се бори Кијев.

У петак је украјински председник на 12. годишњем форуму међународне организације „Јалтинска европска стратегија“ изјавио да се „ових дана руски такозвани ’зелени човечуљци‘ у стотинама искрцавају у Сирију, подстичући раст насиља на Блиском истоку и провоцирајући даљи пораст броја избеглица у Европској унији“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут