Изјаве о укидању санкција без значаја

08-09-2015 10:05:03 | | / vostok.rs |


Изјава председника Француске Франсоа Оланда о томе да ће лично предузети мере за укидање санкција Русији уколико се Мински споразум буде поштовао до краја године нема много значаја, каже стручњак за међунардне односе Кирил Ентин и додаје да се у последње време све чешће могу чути изјаве европских лидера о томе.

Према његовим речима, Оланд оваквом изјавом показује да се у целости солидарише и да је спреман на конструктивни приступ, додајући да му се чини да је суштина поруке упућена најпре на адресу читаве међународне заједнице.

„Ако се узме у обзир да су Минске споразуме потписали и представници Русије, онда део одговорности за спровођење ових споразума лежи и на самој Русији. Требало би имати у виду да Украјина и њени западни партнери ситуацију виде на потпуно другачији начин. Ради се о томе да Француска сада покушава да активније спроводи своје дипломатске напоре“, истакао је он.

Он је рекао и да је данас стигао предлог Француске о одржавању сусрета „Нормандијске четворке“ пре седнице генералне скупштине УН, истичући да је ова Оландова изјава о укидању дела санкција логичан наставак дипломатских напора.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут