Русија не крије да испоручује оружје Сирији

07-09-2015 12:07:56 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је државном секретару САД Џону Керију да је рано говорити о учешћу Русије у операцијама у Сирији, рекла је званична представница МСП Русије Марија Захарова.

„Сергеј Лавров је обратио пажњу државном секретару САД на коментар председника Русије Владимира Путина у Владивостоку да је рано говорити о руском учешћу у војним операцијама у Сирији“, навела је представница руске дипломатије, коментаришући телефонски разговор Лаврова и Керија од 5. септембра.

Русија никад није крила да испоручује војну технику званичним сиријским властима у циљу борбе против тероризма, изјавила је званична представница МСП Русије Марија Захарова, коментаришући телефонски разговор министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова и државног секретара САД Џона Керија.

„Током телефонског разговора од Лавров је обавестио Керија о ситуацији са руском помоћи сиријској Влади за борбу против тероризма“, рекла је она.

Према речима Захарове, „Лавров је потврдио да оваква помоћ увек пружана и пружа се и да руска страна никад није крила да испоручује војну технику званичним сиријским властима за борбу против тероризма“.