Путин ће у Пекингу потписати више од 20 докумената

27-08-2015 09:27:10 | | / vostok.rs |


Tоком посете Кини планирано је да председник Русије Владимира Путин потпише више од 20 билатералних докумената, саопштио је на прес-конференцији руски амбасадор у Пекингу Андреј Денисов.

„Током посете председника Путина Кини предвиђени су разговори са председником Си Ђинпингом и разговори у формату делегација две земље. На крају разговора биће потписан пакет докумената на којима се тренутно ради“, рекао је руски амбасадор у Кини.

„Ови документи се тичу читавог спектра области билатералне сарадње, укључујући финансијско-инвестициону и транспортно-логистичку. Уопште, нема сумње да ће посета руског руководства дати додатан импулс нашој заједничкој сарадњи у свим областима“, нагласио је Денисов.

Током предстојеће посете планирано је потписивање неколико докумената из билатералне сарадње у сфери енергетике, навео је Денисов.

„И у првој и у другој групи има докумената из различитих спектара енергетике. Због рада на некима од њих, укључујући и оне који се односе на сарадњу у области природног гаса, преговарачки процес ће бити настављен до последњег часа. То је пракса у свету, јер је то веома озбиљно и велико питање, које је од великог значаја за обе земље и компаније“, истакао је руски амбасадор у Кини.

„Зато вас могу уверити да ће документи о наставку унапређења наше сарадње у области енергетике бити сигурно потписани, али о којим документима се ради сазнаћемо 3. септембра“, закључио је Денисов.

На позив кинеског председник Си Ђипинга Владимир Путин ће 2. и 3. септембра посетити Пекинг како би учествовао на паради посвећеној 70-годишњици победе кинеског народа у рату са Јапаном и завршетку Другог светског рата.