Ђоковић: Федерер је био невероватан, заслужио је титулу

24-08-2015 04:53:40 | | / vostok.rs |

Новак Ђоковић сматра да је Роџер Федерер био невероватан у финалу турнира у Синсинатију. Можда би требало да сачекам да Роџер оде у пензију да бих победио на овом турниру, рекао је Ђоковић након меча.


Новак Ђоковић је, након пораза у финалу Синсинатија, рекао да је Роџер Федерер одиграо "невероватно добро" и да је заслужено освојио титулу.

"Роџер је играо невероватно добро и заслужио је ову титулу. Ово је пети пут да овде играм у финалу, можда би требало да сачекам да Роџер оде у пензију да бих победио на овом турниру. Ипак, дајем све од себе сваки пут, али данас заиста није био мој дан. Вратићу се идуће године да освојим ову титулу, али се надам да ће до тада нешто боље да се деси за мене, за неколико дана у Њујорку", рекао је Ђоковић после меча.

Први тенисер света није успео да стигне до такозваног златног мастерса, пошто ни из петог покушаја није освојио титулу у Синсинатију, једину из мастерс серије која му недостаје.

На другој страни, Федерер је по седми пут у каријери освојио Синсинати, а данашњи трофеј му је 87. у каријери, односно 24. на турнирима из мастерс серије.

"Покушао сам да га пореметим на другом сервису и да добро сервирам, то је доста добро ишло. Он је имао само један лош потез почетком другог сета и то је ишло мени у корист. Велико ми је задовољство да играм офанзивни тенис", рекао је Федерер.

Швајцарац је овом победом преузео друго место на АТП листи, тако да са Ђоковићем неће моћи да се сретне до финала на предстојећем Отвореном првенству САД.

"Ово је била добра недеља, али у Њујорку неће бити исте лопте, исти терен, исти амбијент. Још је рано рећи шта ће се десити на Ју-Ес опену. Бити број два у свету заиста није важно по мом мишљењу. Зар није боље супроставити се Новаку раније у турниру него у финалу? Не знам, али још не мислим о томе, има пуно мечева пре тога", навео је Федерер.