Русија је упутила изазов силама зла и чекају је тешка времена

21-08-2015 10:51:48 | | / vostok.rs |


Русија је упутила изазов силама зла и чекају је тешка времена, изјавио је први човек одељења за односе цркве и друштва Светог Синода Руске православне цркве Всеволод Чапљин.

„Сада је посебно време у животу Русије и целог света. Много шта указује да ће наредне године, а можда и месеци, бити веома сложени, како у животу наше земље, тако и у животу њеног окружења, у животу целог света. Многе противречности су дошле до тачке у којој неће успети да се њихово решавање одложи за касније. Њихово решење може бити најразличитије” - рекао је Чапљин приликом сусрета са ходочасницима и монасима Спасо-Преображенског Соловецког манастира.




По речима оца Всеволода, Руска црква и патријарх Кирил „не плаше се да зло називају злом, разоткривају неистине, да говоре о томе да се чак и у свету, где се сматра да је хришћанство сахрањено и послато на руб историје, може живети у Христу - не само један човек, већ заједнице људи, чак и цели народи”.

„То је невиђени изазов силама зла у последњих вероватно 50 година, изазов лажном разуму, који покушава да створи земаљско благостање без Бога. Ми знамо да је то током целог ХХ века доводило до нечег потпуно супротног - до људских страдања, масовног убијања невиних, еколошких катастрофа, атомизације друштва” - казао је свештеник.

„Данас наша земља, наша црква и лично свети Патријарх упућују изазов том злу. И све зле силе, видљиве и невидљиве, дижу се против нас и већ су се дигле. Ми знамо да Русију сада називају малтене главним непријатељем, малтене породом пакла. Видимо како данас Руску цркву сваки дан покушавају да представе као нешто страшно, што гуши људску слободу, као нешто грозно и одбијајуће. Многе стреле су уперене лично у Његову светост Патријарха” - констатовао је Чапљин.