Путин америчком и светском боксерском великану Роју Џонсу обећао држављанство Русије

20-08-2015 12:16:41 | | / vostok.rs |


Руски лидер Владимир Путин срео се у Севастопољу са познатним америчким боксером Ројем Џонсом-млађим.

„Веома ми је драго што сам се са Вама упознао. Желим да знате да ја вома волим спорт и све борилачке вештине. Наравно, и бокс” – рекао је Путин великом шампиону, освајачу сребрне медаље на Олимпијским играма 1988. године и потом направио сјајну професионалну каријеру.

Џонс је свом домаћину открио да је у детињству хтео да се бави џудоом, на шта му је Путин рекао:

„Зато сте све постигли у боксу. Били сте првак света и у средњој и у полусредњој категорији, у полутешкој и тешкој. Тешко да је ико други тако нешто у свету постигао. А још сте били успешни и у музици и на филму”.

Путин је изразио наду да ће амерички боксер бити успешан и у бизнису у Русији.На то је Џонс рекао: „Због бизниса сам и допутовао. Кад бих имао руски пасош било би ми много лакше да путујем, да одлазим и долазим, поготово што људи у Русији воле спорт”.

Путин му је на ово узвратио речима: „Ако сте наумили да значајан део свог живота повежете са Русијом, биће нам драго да удовољимо Вашој молби да добијете држављанство Руске Федерације”.

Џонс је рекао да је уверен да спорт може правити мостове између Русије и САД. Путин се са њим сложио и додао:

„Односи наших држава били су различити у различитим тренуцима, али су Америка и русија – када су то тражили њихови највиши интереси – налазиле снаге да их поставе на најбољи начин. Том ће доприносити и ако људи попут вас буду стварали додатне услове за то, не само на међудржавном, него и на чисто људском нивоу”.