Лавров: Разговори о Путиновом плану се настављају

12-08-2015 09:38:08 | | / vostok.rs |


Разговори о иницијативи руског председника Владимира Путина о формирању коалиције за борбу против Исламске државе ће бити настављени, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров после сусрета са министром спољних послова Саудијске Арабије Аделом ел Џубеиром.

„Уверен сам да ћемо наставити разматрање те иницијативе, постојe неке индиције“, рекао је Лавров и оценио да ће разговор бити настављен.

„Имамо заједнички став о потреби да се консолидују напори и снаге у борби против заједничке претње од стране ИД и других терористичких организација. Ово је реална претња за Русију и Саудијску Арабију“, рекао је руски министар.

Према његовим речима, Москва је потврдила позив краљу Саудијске Арабије да посети Руску Федерацију у било које време које њему буде одговарало.

Сириjци сами треба да одлуче о судбини свог председника Башара ал-Aсада кроз диjалог у коjи би биле укључене све партиjе у Сириjи, изjавио jе данас шеф руске дипломатиjе Сергеj Лавров.

"Mи имамо различите (ставове) о судбини сириjског председника Башара Aсада", рекао jе Лавров након разговора са своjим саудиjским колегом Aделом ал-Џубеиром у Mоскви.

Лавров jе истакао да jе став Русиjе да "сва питања транзиционог периода треба да решаваjу Сириjци на основу диjалога".