Москва: Обелоданити све информације о МХ17

11-08-2015 12:03:47 | | / vostok.rs |


Москва позива све стране које располажу било каквим информацијама о паду малезијског „боинга“ на истоку Украјине да их објаве, саопштила је званична представница МСП Русија Марија Захарова у интервјуу телевизији „Русија 24“.

„Апелујемо и апеловали смо током године на све државе које поседују неке информације да их објаве“, нагласила је она.

Захарова је навела да је Москва више од других заинтересована да истина о паду МХ17 буде доступна широј јавности. Према њеним речима, „то треба да се уради у складу са међународним правом, о чему су више пута говорили сви представници Руске Федерације“.

„Управо тиме ћемо се и ми бавити“, додала је портпаролка МСП.

Русија нема намеру да нагађа ко је кривац за авионску несрећу која се десила на истоку Украјине. У Москви очекују да се појави чињенични материјал о трагедији, наставила је руска званичница.

„Не желимо, и то је апсолутно наша позиција, да говоримо о томе да ми знамо или не знамо ко је то урадио. Без доказа тако не може да се ради. То је тада или гледање у шољу или просто политичка игра. Ни једно ни друго није наш начин“, изјавила је Марија Захарова.

Москва сматра злочином мирење са политизованим приступом и агресивном кампањом Запада у вези са истрагом узрока пада „боинга“ на истоку Украјине.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут