Овације златним ватерполистима

10-08-2015 07:01:50 | | ТАНЈУГ, фото: © Tanjug/ Тања Валич/ vostok.rs |


Више хиљада грађана дочекало је вечерас на платоу испред Дома Народне скупштине Србије у Београду златне ватерполисте, освајаче титуле првака света у Казању.



После музичког програма уприличеног у њихову част, репрезентативци предвођени селектором Дејаном Савићем поздрављени су овацијама и узвицима „Шампиони, шампиони“ и „Србија, Србија“.

Капитен златних србских ватерполиста Живко Гоцић рекао је вечерас на платоу испред Дома Народне скупштине Републике Србије да је њему и саиграчима пуно срце када виде да су људи срећни због њих.

„Хвала свима на дочеку и што вас се толико окупило. Нама је пуно срце када видимо да сте срећни због нас. Надамо се да ћемо вас и убудуће обрадовати“, поручио је Гоцић, након извођења државне химне „Боже правде“.

Најбољи играч шампионата у Казању (МВП) Андрија Прлаиновић позвао је Београђане да напуне Комбанк арену у јануару следеће године, када ће србска преестоница биди домаћин првенства Европе.

„Будите уз нас, да напунимо Арену и да оборимо све рекорде по гледаности једне утакмице. Заиста ми је жеља да спектакл у Арени буде на светском нивоу, нешто досад невиђено и да се о томе прича деценијама. Да трибине буду пуне и да пошаљемо најлепшу слику из Србије“, казао је Прлаиновић прекидан узвицима „МВП, МВП“, одушевљених, углавном младих грађана, са бројним националним заставама.

Репрезентативац Филип Филиповићуз „Добро вече Београде, добро вече Србијо“, навео је: „Ви сте наш понос, ово светско злато је из дубине наше душе“, док је млади Душан Мандић поручио да ће се србски ватерполисти потрудити да освоје и европско и олимпијско злато.

Раније данас председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић приредили су свечани пријем златним ватерполистима, а прилику да им честита имао је и њихов некадашњи саиграч, министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Србија је у финалу првенства света у Казању победила Хрватску са 11:4, а чланови златног тима су Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Живко Гоцић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Слободан Никић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић и Бранислав Митровић.