Оливер Стоун снима филм о Едварду Сноудену

04-08-2015 08:17:55 | | / vostok.rs |


Други део трилогије о најпознатијем светском „узбуњивачу“, бившем агенту америчке Националне службе за безбедност Едварду Сноудену, изаћи ће из штампе у септембру ове године, каже за Спутњик аутор књиге, Сноуденов адвокат Анатолиј Кучерена.

Назив другог дела психолошко-политичког трилера заснованог на Сноуденовој животној причи је „Каинова деца“.

„Књига је код издавача — већ су ми послали дизајн корица“, каже задовољни Кучерена за Спутњик.

У књизи је представљен живот америчког обавештајца Џошуе Колда — лика сличног Едварду Сноудену — којег влада његове земље прати у стопу.

Очекује се да ће бити преведена на неколико језика, каже Кучерена, а датум изласка из штампе трећег дела, под називом „Јудин пољубац“, још није познат.

Ускоро састанак са Стоуном

Кучерена је познатом холивудском редитељу Оливеру Стоуну уступио права на снимање филма према мотивима првог дела трилогије, „Време октопуса“, књиге која је изашла из штампе на руском и енглеском језику у марту ове године.

Стоун би ускоро требало да објави датум и место прве пројекције првог филма заснованог на животу бившег америчког тајног агента, каже Кучерена и додаје:

„Ускоро ћу имати састанак са Стоуном и Морицом Борманом, продуцентом филма, на којем ћемо разговарати о томе где би требало одржати светску премијеру. Мислим да ће то највероватније бити у Русији — али дефинитивна одлука биће донета током тог састанка“, рекао је за Спутњик Сноуденов адвокат.

Главну улогу у Стоуновом филму би требало да игра Џозеф Гордон Луит, а једна улога намењена је и холивудској звезди Николасу Кејџу.

Велико интересовање за приказивање филма широм света

Кучерена за Спутњик каже да интересовање за приказивање Стоуновог филма постоји широм света, а да га велики број продуцената из разних земаља већ контактира са жељом откупи права.

Он није открио које су тачно земље у питању, али је у разговору за Спутњик нагласио да ће Оливер Стоун имати предност и при откупу права на снимање филмова по мотивима наредна два дела његове трилогије, „Каинова деца“ и „Јудин пољубац“.

„Уговор који смо потписали Оливеру Стоуну даје право првенства при откупу филмских права и за друге две књиге. Ако не буде желео да снима наставке, права могу да понудим и неком другом — али он дефинитивно има приоритет“, каже Кучерена.

„Време октопуса“ објављено је на руском и енглеском језику у марту ове године, а „Каинова деца“ излазе из штампе у септембру.

Сноуденов адвокат и аутор књиге каже да ће други део триологије о животу најпознатијег светског узбуњивача и бившег агента америчке Националне агенције за безбедност Едварда Сноудена бити објављена у септембру.